Закони Всесвіту та Релігії Природи

Кожну релігію можна якось схарактеризувати. Наприклад, юдаїзм – це релігія давніх юдеїв, що проживали на території сучасної держави Ізраїль, та сучасних євреїв, християнізм – це похідна від юдаїзму з вірою в Ісуса Христа як втілення і прояв Бога, іслам – теж релігія авраамічного кореня з вірою в єдиного Бога. А Релігія Природи – це релігія стародавньої Європи, ще з трипільських часів, що розкриває гармонічний шлях людини та Природи.

Релігія Природи – це сучасна релігія, сучасного світу, але з концептуальними духовними основами тисячоліть. Культ і поклоніння в Релігії Природи йде від того найдавнішого поняття Бога яке поза словами й назвами, що в Космічному Процесі та в його Просторі, Законах, циклах. Найбільші похідні Космічного Вселенського Закону – це віра в Божественних Батька з Матір’ю, які є відповідниками Землі та Неба. Це найбільш досліджені та доведені священні закономірності енеолітичної релігії землеробського етносу. Свята цієї релігії — це цикли природи;  Божественні сутності — це явища Природи та ближнього Космосу, канони — це правила природи, священні книги — це знову-таки мудрість природи. І мудрість Релігії Природи нескінченна, адже мудрість Природи нескінченна.

Чи знали ви, що ми, люди, майже нічого і не створили в цьому світі? Всі наші новинки технічного прогресу та інше — це лише спроба імітувати механізми Природи. Але звідки Природа взяла ці знання? Ось квітка — це дуже складний і продуманий механізм! Так, багато хто зараз скажуть: «Так це ж звичайна квітка, що тут особливого ?!» А якщо нагадати, що вчені поки не можуть створити навіть таку примітивну річ, як квітка. Визнайте, що вона прекрасна, а її механізм — неймовірно складний, бо вона жива, наділена душею, яка у своїй найтоншій формі живе всередині квіток, коренів та листя. Як і будова крила  хруща, забарвлення метелика, зір орлів, швидкість колібрі, краса райських птахів — все це Природа продумала до дрібниць і наділила душею.

Виходить, що в Природі існує енергія, мета якої — створювати життя в максимальному розмаїтті та керувати нею. Але оскільки ми живемо у світі дуальності, ця енергія з Єдиного Джерела / Космічного Закону / Бога ділиться на чоловіче і жіноче, біле і чорне, добре і зле. Але тут є об’єктивність. Космічний Закон в нашій реальності теж дуальний, але зрозуміти його сутність дуже складно. Тому люди прадавнього духу «розділили» його на похідні Небесного та Земного, Чоловічого та Жіночого, що склало струнку релігійну систему. Щоб зрозуміти, про що ми тут мовимо,уявіть собі, наприклад, дерево. На перший погляд, це просто грубий стовбур з листям, але всередині є спеціальні «органи», які забезпечують життєдіяльність цієї тілесної оболонки. Це цілісне розуміння єдиної системи під назвою Життя. І ось коріння та стовбур для дерева є похідними та головними у всій структурі цього живого організму, так само як у Космічного Закону головні та похідні Небо з Землею, як вважалося в предківській релігії. Вони вважали, що релігійна система не могла працювати без взаємодії всіх складових. Це і є спрощене розуміння пантеону у природних релігіях.

Релігія Природи вчить насолоджуватися життям. У ній немає такого поняття, як пекло, і тим більше якогось божества, яке створено, щоб мучити. Сучасні сповідники Релігії Природи вірять в переродження та життєву циклічність, як це було і в їх далеких предків. Тому для природовірів немає такого місця, де душі мучаться і страждають. Природна релігія закликає радіти й веселитися. Тому свята — це дуже важлива частина нашої ритуальної практики. Кожне із цих свят має свою древню історію і має свою мету. Ці свята – як сакральні шматочки з життя нашого землеробського етносу. Коли ви почнете святкувати їх, то помітите, що вони налаштовують Вас на певні ритми, за якими живе Божественні Небо та Земля, удержані в Єдиному Законі Космосу чи Бозі. І навіть якщо ви тільки-тільки починаєте вивчати природовірство вам напевно захочеться глибше зрозуміти і ясніше відчути чари та красу цих свят.

У сучасному житті нам не вистачає інтуїтивного, творчого погляду на світ, не вистачає уяви, довіри самому собі та Природі! Те, що ви вже можете зробити прямо сьогодні це поспостерігати за темним небом і нескінченою безліччю зірок. Усвідомте масштаби Всесвіту, і ваші повсякденні проблеми здадуться вам нікчемними. Сконцентруйтеся на тій проблемі, яка особливо турбує вас, і спробуйте видихнути її в нескінченні простори Всесвіту, де вона моментально зникне. Можете таким чином позбавлятися від поганих спогадів і тривог. Уявно поверніться в минуле де береглася чистота духу. Туди, де вас ніхто не потурбує. Тут ви знайдете самі важливі закони Всесвіту та Релігії Природи, які не змінюються ніколи. Подібно тому як шматочки міді та інші природні об’єкти мають і в двадцять першому столітті ті ж властивості, що і в першому столітті, духовний світ Законів Всесвіту буде залишатися таким яким він є.

Закони Всесвіту та Релігії Природи:

  • Природа-Космос — творець усіх творців;
  • Природа-Космос – єдина священна книга, яка на всіх своїх сторінках вміщає глибинний зміст всіх людських релігій;
  • Священні Небо з Землею в житті всіх живих організмів є духовні Батько з Матір’ю;
  • Природа-Космос нікому нічого не пробачає. Кожен повинен нести повну відповідальність за всі прийняті рішення і дії;
  • Все, що відбувається в житті,наслідок думок і вчинків, і ми платимо не тільки за дії, а й бездіяльність;
  • Бажане отримують люди, що живуть в гармонії із собою і Природою;
  • Кожен з живих організмів помирає. Неминучість смерті не є запереченням майбутнього! В Релігії Природи це Закон вічного життя й вічного повернення;
  • Завжди пам’ятайте, що ви – породжені Небом та Землею, батьками Вашими. А Бог Ваш – Космічний Закон, діючий всюди й завжди;
  • Закони Всесвіту та Релігії Природи не можуть допомогти людині без участі самої людини. Єднайтесь й тримайтесь Кола Роду Свого, щоб залучити сили Законів. Разом увійдіть в Храм Всесвіту, відновіть вічне «Дерево», вогонь святий запаліть.

 

Варто тільки почати вивчати вічні Закони Всесвіту, як вони наповнять Вас і тісно переплетуться з усім Вашим життям. Адже якщо керуватися ними в житті, то Всесвіт відплатить виконанням бажань і щасливим життям. Бо такі Закони.

Центр РРУ  «релігіяприроди.укр»